24 Ekim 2012 Çarşamba

SSH tünel içinden RDP / RDP Over SSH


Güvenli olmayan bir networkten iş yerinizdeki yada evinizdeki sisteminize uzak masaüstü yapmak istiyor iseniz. Yada Ulaşmak istediğiniz networkte sadece SSH servisi çalışıyor ise ve içeri uzak masaüstü bağlantısı yapmak istiyor iseniz SSH tüneli içinden RDP protokolünün nasıl iletileceğini aşağıdaki makalede bulabilirsiniz.
Yukarıdaki yapıdaki gibi ev den Firma içindeki bir RDP sunucuya SSH portu üzerinden tünel oluşturarak erişmeye çalışmak için öncelikle bir SSH istemcisine ihtiyaç olacaktır. Bunun için Putty tercih edilebilir.

Ssh Tünelleme Putty için ayarlar :


1. Sol taraftaki menüde "Session" seçili iken. Host name alanına uzak SSH hizmeti veren Firewall yada sistem IP adresi girilir Port bölümüne ise SSH servisinin çalıştığı port belirtilir genelde 22 dir.



2. Bağlantıyı başlatmadan önce SSH tüneli içinden RDP bağlantısını yönlendirilmesini sağlamak için gerekli ayarlar yapılmalıdır. Sol tarafta bulunan SSH menüsü altından " Tunnels " başlığı seçili ve Source Port " 3391" Destination " 10.0.0.2:3389" olarak belirtilir altta bulunan seçimlerde port türlerinin Local ve Auto olarak kalması gerekmektedir. Bu yapılandırma ile yerel sistemimizin 3391 nolu portuna bağlantı geldiğinde Uzak networkte bulunan 10.0.0.2 makinasının 3389 portuna bağlantıyı yönlendirmiş olduk. Yani yerel 3391 portumuz artık şirketimizde bulunan 10.0.0.2 makinasına açılan bir kapı oldu. Bu ayardan sonra " Open " butonu ile kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilerek bağlantı başlatılır



3. Bağlantı için "mstsc" yi açarak kendi yerel IP adresimizin 3391 portuna uzak masaüstü bağlantısı başlatarak uzak networkteki 10.0.0.2 makinasına RDP protokolü ile erişebiliriz.

RDP örneğine benzer olara diğer çoğu protokolü SSH üzerinden taşımak mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder